Justiţia este controlată politic şi are nevoie de o reformă de ansamblu, spun unii deputaţi

Embed:

Justiţia din Moldova este influenţată de interese politice şi economice. Prin urmare, este necesară o reformă de ansamblu. Doar adoptarea unor proiecte de legi nu rezolvă marile probleme din acest sistem. Declaraţiile au fost făcute în emisiunea Fabrika de aseară.

"Justiţia controlată de politic. Astea sunt cazuri politice directe. Justiţia la noi s-a transformat într-o corporaţie. Este independentă, dar absolut independentă, este imposibil de independentă, lucru inadmisibil nicăieri", a menționat directorul Institutului pentru Politici Publice, Arcadie Bărbăroșie.

Deputatul liberal democrat Tudor Deliu este sceptic în ce priveşte funcţionalitatea Consiliului pentru reforma instituţiilor de drept. "Dacă ne uităm foarte atent în componenţa acestei comisii, sunt conducătorii instituţiilor pe care vrem să le reformăm. Vor dori aceste persoane să-şi sape groapa cu propriile mâini? Sunt sigur că există unele interese", a spus Deliu.

În opinia lui Arcadie Barbăroşie, crearea Consiliului pentru reforma instituţiilor de drept are conotaţie electorală, dat fiind faptul că a fost constituit în grabă, iar mulţi dintre membri au aflat din presă că fac parte din această structură.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu