Jurnalistul Vladimir Soloviov, învinuit că ar face propagandă în favoarea Kremlinului

Embed:

Jurnalistul Vladimir Soloviov a ajuns în lista neagră a proiectului ucrainean „Mirotvoretz” care se ocupă cu deconspirarea reprezentanţilor din mass-media specializați în propaganda pro-Kremlin.

Soloviov, care este redactorul şef al unei publicații online de limbă rusă și angajat al portalului de știri rusesc „Komersant”, este învinuit că ar face şi el propagandă în favoarea Moscovei.

Potrivit portalului de ştiri Telegraph.md, jurnaliştii din ţara vecină au făcut o investigaţie care a scos la iveală acest lucru. Mai mult, jurnalistul este suspectat că ar face campanii de denigrare contra guvernelor din Georgia, Ucraina și Republica Moldova.

Acesta ar fi scris mai multe știri care pun într-o lumină bună instituţiile de ordine rusești, dar şi articole prin care a criticat nu doar conducerea din Moldova, dar şi pe cea din Ucraina, în special pe preşedintele ucrainean Petro Poroșenco.

Printre materialele semante de Soloviov este şi unul în care enumeră avantajele desemnării lui Dmitri Kozak drept reprezentant al lui Vladimir Putin în Republica Moldova.

Contactat telefonic de Publika TV, Vladimir Soloviov nu a fost de găsit.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu