"Jurnaliştii UCIŞI în Franţa, victime ale războiului dintre islamici şi lumea occidentală"

Embed:

Atacul terorist din Franţa asupra redacţiei săptămânalului "Charlie Hebdo" stârneşte în continuare controverse. În timp ce unii condamnă cu vehemenţă acţiunile fundamentaliştilor islamişti, alţii sugerează că libertatea de expresie are şi ea limite şi nu poate fi invocată atunci când se atentează la convingerile religioase ale unor oameni. Subiectul a fost discutat emisiunea VoxPublika.

"În momentul în care aceste poze sunt tirajate, înseamnă că tu alimentezi această confruntare. Asta înseamnă că tu nu ai învăţat nimic din faptul că mor oameni pentru că înţeleg la modul absolut valorile. Valorile sunt lucruri care mereu s-au negociat", a declarat comentatorul politic Corneliu Ciurea.

În opinia altora, caricaturile publicate nu pot să justifice crima.

"În cazul atacului de la acea publicaţie s-a atentat la libertate de fapt, la pilonul democraţiei. Libertatea de exprimare a fost atacată frontal. Au murit 12 oameni pentru că au publicat nişte caricaturi", a explicat jurnalistul Ghenadie Brega.

Alte voci susţin însă că jurnaliştii francezi sunt doar nişte victime în războiul dintre fundamentaliştii islamici şi lumea occidentală.

"Asta a fost numai un motiv de atac asupra acestui cotidian, dar ca atare problema se ascunde în dorinţa de a arăta că statele care au creat o coaliţie de luptă împotriva statului islam vor fi pedepsite", a subliniat fostul director interimar al SIS Valentin Dediu.

81 la sută dintre telespectatorii care au participat la sondajul din timpul emisiunii consideră că libertatea de exprimare trebuie să aibă limite.

Săptămâna trecută, 12 oameni au fost împuşcaţi cu sânge rece în timpul unui atac asupra publicaţiei franceze "Charlie Hebdo".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu