Jurnaliştii ruşi inventează scenarii de ATACURI MILITARE asupra Moldovei și sudului Ucrainei

Embed:

Presa din Rusia inventează scenarii de atacuri militare asupra Moldovei și sudului Ucrainei. Jurnaliştii spun că armata Moscovei va recurge la aceastea doar pentru a apăra de duşmani regiunea separatistă transnistreană.

Editorialiştii de la Planet-Today.ru consideră că Rusia trebuie să recurgă la măsuri dure pentru a-și păstra statutul de superputere.

Jurnaliștii de la acest portal descriu cu lux de amănunte cum și cu ce forțe trebuie atacată regiunea Odesa, pentru a crea un coridor avia spre Tiraspol.

De acest canal direct ar fi nevoie, conform sursei citate, pentru a moderniza armata separatiştilor din stânga Nistrului, dar și pentru a înzestra trupele Moscovei cu armament de ultimă oră.

Un rol important în acest scenariu ar reveni flotei rusești din Marea Negră, care este dotată cu rachete de croazieră.

Proiectilele ar trebui să lovească ținte de pe teritoriul Ucrainei, Moldovei și al României.

Planul Moscovei presupune și implicarea avioanelor înzestrate cu rachete antiradar, dislocate în localitatea Belbek, din peninsula Crimeea.

Amenințările privind o posibilă dezghețare a conflictului transnistrean vin tot mai des, în ultima perioadă, din partea Tiraspolului, dar și a unor forțe din Rusia.

O declaraţie belicoasă a răsunat şi din gura vicepremierului rus Dmitri Rogozin, declarat indezirabil de autorităţile de la Chişinău.

El susține că Moldova ar putea să repete soarta Georgiei, care în 2008 a fost atacată de Rusia, la scurt timp după ce a cerut Kremlinului să-și retragă trupele din Caucaz.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu