Jurnaliștii condamnă comportamentul agresiv al susținătorilor lui Renato Usatîi

Embed:

Jurnaliştii condamnă atacurile susținătorilor lui Renato Usatîi la adresa echipei Publika TV, comise ieri când simpatizanţii primarului de Bălţi au pichetat Judecătoria sectorului Râșcani al Capitalei. Editorialistul Petru Bogatu susține că acțiunile violente ale protestatarilor sunt concertate de lumea interlopă. 

Susţinătorii lui Usatîi au protestat în timp ce magistraţii examinau demersul prin care era contestată iniţierea urmării penale pe numele liderului formaţiunii "Partidul Nostru". Protestul susţinătorilor lui Usatîi s-a terminat cu atacuri asupra jurnaliștilor Publika TV.

Membrul formațiunii "Partidul Nostru", Nicolai Țipovici, a încercat să-l împingă cu forța pe reporterul Publika TV în mulțime și să-l deposedeze de microfon. După care a aruncat în colegii noştri cu un obiect pe care îl ţinea în mână.

Jurnalistul Petru Bogatu spune că protestatarii au fost agresivi intenționat.

"O provocare foarte periculoasă, pentru că în spate cred că stă lumea interlopă din care face parte Renato Usatîi. În mod deliberat s-a încercat să se creeze un scandal, să se recurgă la forță, să agreseze jurnaliștii", a afirmat jurnalistul Petru Bogatu.

Preşedintele Clubului de Presă condamnă acţiunile protestatarilor.

"Noi condamnăm încercările de oriunde ar veni, de a împedica jurnaliştii să adune informaţii pentru informarea publicului şi condamnăm încercările de a indimida jurnaliştii din Republica Moldova, care urmăresc să informeze publicul", a afirmat preşedintele Clubului de Presă, Viorica Zaharia.

Președintele Asociației Presei Independente, Petru Macovei, crede că susținătorii lui Usatîi care au fost violenți trebuie trași la răspundere.

"Orice caz de abuz împotriva jurnaliștilor este scandalos și trebuie descurajat pe toate căile. Avem și o prevedere în codul penal care pedepsește pentru împiedicarea intenționată a activității media. Este normal ca organizatorii protestelor să-și instruiască participanții, să le indice asupra inadmisibilității atacurilor verbale, cu atât mai mult fizice asupra jurnaliștilor", a afirmat președintele Asociației Presei Independente, Petru Macovei.

PUBLIKA.MD aminteşte că, Renato Usatîi este anchetat pentru tentativa de asasinare a bancherului rus Gherman Gorbunțov, dar și pentru încercarea de a influența depozițiile presupusului killer.

Primarul din Bălți este dat în urmărire internațională.

Citeşte şi: PROTEST AGRESIV în susţinerea lui Renato Usatîi. Jurnaliştii Publika TV, AGRESAŢI (FOTO)

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu