Jurnalişti ruşi, întorşi la Moscova de pe Aeroportul Chişinău. Poliţia de Frontieră EXPLICĂ INCIDENTUL

Embed:

Au ajuns din Rusia în Moldova, dar au făcut cale întoarsă de la Aeroportul Chişinău. Este vorba despre o echipă de filmare a trustului de presă “Rossia”, care nu a fost lăsată de autorităţi să intre în Republica Moldova.

Informaţia a fost confirmată pentru Ria Novosti de Evgheni Bekasov, redactor-şef al postului tv "Rossia 24".

"Echipa de filmare, în frunte cu reporterul Alexandr Baliţkii, urma să reflecte alegerile din Găgăuzia, dar nu a fost lăsată să intre în ţară. Asta demonstrează faptul că Moldova are o atitudine agresivă şi neprietenoasă faţă de mass-media din Rusia. Nu mai vorbesc de gradul de libertate a presei în această ţară", a declarat Evgheni Bekasov.  

Redactorul-şef a ţinut să precizeze că postul tv “Rossia 24” este interzis în Republica Moldova. "Este a treia oară în ultimele opt luni când jurnaliştilor trustului “Rossia” li se interzice să intre in Moldova.”

Totodată, Poliţia de frontieră a confirmat informaţia pentru PUBLIKA TV. Potrivit oamenilor legii, incidentul a avut loc din cauza că oaspeţii Capitalei nu şi-au putut argumenta scopul călătoriei în Republica Moldova. Mai mult, aceştia au spus că sunt jurnalişti, dar nu au putut demonstra acest lucru.

Pe de altă parte, reporterul Alexandr Baliţkii a confirmat şi el că poliţiştii de frontieră moldoveni i-au prezentat documentul prin care li se interzicea intrarea în ţară. Totuşi, jurnalistul susţine că oamenii legii i-ar fi spus neoficial că motivul refuzului este legat de faptul că autorităţile de la Chişinău s-au arătat nemulţumite de materialele filmate la Chişinău şi în autonomia găgăuză. Totuşi, cea mai mare nemulţumire este legată de activitatea echipei în regiunea transnistreană. 

PUBLIKA.MD aminteşte că, în acelaşi timp, directorul trustului media "Russia Today", Dmitri Kiseliov, și jurnalistul Andrei Kondrașov au fost declaraţi indezirabili în Republica Moldova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu