Jurnalista rusă Daria Aslamova ar fi provocat intenţionat incidentul de pe Aeroportul Chişinău

Embed:

Incidentul cu jurnalista rusă Daria Aslamova ar fi fost provocat intenţionat, pentru că, anterior, femeia a vizitat Moldova fără impedimente. Totuşi, în data de 26 septembrie, ziarista a minţit la intrarea în ţara noastră şi a trezit suspiciuni.

Şeful Sectorului Poliţiei de Frontieră de la Aeroportul Chişinău a declarat pentru Publika TV că anume din acest motiv i-a fost interzis să intre în ţara noastră.

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV. Cum a fost reţinută pe aeroport rusoaica Daria Aslamova. Poze XXX din trecutul jurnalistei (VIDEO)

Jurnalista era nervoasă, a minţit că nu cunoaşte limba rusă şi nu a prezentat niciun document care să demonstreze scopul vizitei, deşi, ulterior, ea a declarat contrariul în presa rusă.

De asemenea, Poliţia de Frontieră dezminte acuzaţiile potrivit cărora Aslamova ar fi fost agresată fizic.

"Cetățeanca în cauză de nenumărare ori a fost în Republica Moldova, chiar şi recent şi niciodată nu a avut careva obstacole la intrare şi la ieşire, mi s-a părut foarte straniu şi până acum nu pot înţelege care a fost motivul Dumneaei, poate nu a vrut până la fine, să intre în Republica Moldova", a declarat şeful Sectorului Poliţiei de Frontieră Aeroport Chişinău, Mihai Slivinschi. 

Jurnalista rusă Daria Aslamova a făcut cale întoarsă de pe Aeroportul Chişinău, după ce i-a fost interzisă intrarea în Moldova. Corespondentul "Komsomolskaya Pravda" urma să-l intervieveze pe președintele Igor Dodon.

După ce le-a spus poliţiştilor de frontieră că nu poate vorbi în rusă, jurnalista a oferit un interviu pentru un post de televiziune din Bălţi anume în această limbă.

Mai mult, ea a recunoscut că a pus la cale un plan pentru a intra în Moldova fără acreditare.

"Am avut o înţelegere directă, prin telefon, cu preşedintele Igor Dodon. El s-a bucurat de posibilitatea de a da acest interviu. Am contactat serviciul lui de presă, am vorbit cu Ion Ceban. A apărut întrebarea despre cum voi ajunge în Moldova, pentru că mulţi jurnalişti ruşi nu au avut acces în această ţară. Am decis să zbor prin Bucureşti ca să nu atrag atenţia", a spus Aslamova pentru un post de televiziune din Bălţi. 

Postul nostru de televiziune a solicitat reacţia preşedinţiei cu privire la acest caz, dar nu a primit un răspuns deocamdată.

Anterior, şeful statului Igor Dodon a declarat că este nemulţumit că jurnalista nu a putut intra în Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu