Jurnalist Fox News, acuzat de dezinformare

Embed:

Forţele guvernamentale din Libia au utilizat jurnaliştii pe post de "scuturi umane", pentru a împiedica atacul asupra complexului lui Muammar Gaddafi. Declaraţia a fost făcută de corespondentul Fox News aflat la Tripoli. Acesta, însă, a fost contrazis de jurnalistul CNN, care a adăugat că afirmaţiile colegului său de breaslă sunt "ofensatoare şi ipocrite".

Postul de televiziune Fox News relata că un atac ce urma să aibă loc la sfârşitul săptămânii trecute, asupra complexului liderului libian, a fost amânat pe motiv că mai mulţi jurnalişti se aflau în apropiere. Potrivit corespondentului Fox News, Jennifer Griffin, jurnaliştii occidentali fuseseră aduşi în apropierea complexului pentru a li se arăta ce daune au provocat atacurile forţelor aeriene din ţările Coaliţiei.

Corespondentul CNN în Tripoli, Nick Robertson, a criticat vehement relatările postului Fox News. "Este o dezinformare atunci când se spune că jurnaliştii au fost folosiţi ca scuturi umane. Atunci când vii în astfel de puncte fierbinţi te aştepţi la minciuni din parte autorităţilor de aici, nu însă şi din partea jurnaliştilor. Sunt dezamăgit."

Corespondentul CNN a mai adăugat că toţi jurnaliştii din Tripoli au fost avertizaţi să nu rămână mult timp în apropierea complexului, pentru a nu fi răniţi în urma unui eventual atac.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu