Jurnalism de calitate pe Facebook. Mark Zuckerberg a anunţat despre elaborarea unei pagini de ştiri pe platforma social media

Facebook dorește optează pentru jurnalismul de înaltă calitate și informațiile de încredere.

Anunțul a fost făcut de Mark Zukerberg, care dezvăluie că Facebook lucrează deja la crearea unei pagini de știri pe platforma social media.

Fondatorul reţelei de socializare a spus-o într-un intreviu cu Mathias Doepfner, CEO al gigantului grup media nemțesc Axel Springer. Zuckerberg a vorbit despre proiect într-un video postat de contul personal de Facebook, deși nu a dat foarte multe detalii despre ce va presupune efectiv.

În cadrul discuției, Mark Zuckerberg afirmă că își dorește ca Facebook să aibă o serie de principii călăuzitoare pentru a clădi o secțiune specială dedicată știrilor, precum și un model de afaceri ce include o colaborare "de monetizare" cu editorii, anunţă a1.ro. 

”Există o oportunitate reală de a oferi editorilor o mai bună monetizare a conținutului”, iar Facebook va putea avea o relație directă cu editorii pentru a se asigura că acest conținut este disponibil”. 

Mark Zukerberg a negat însă posibilitatea ca Facebook să devină un ”editor de presă”.

Publika.md aminteşte că Facebook este de multă vreme presată pe seama rolului său în răspândirea știrilor false, în acte de dezinformare în momente cheie precum alegerile din diverse țări sau referendumul pentru Brexit, iar prin această inițiativă, fondatorul ei dorește să redea încrederea utilizatorilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu