Jurnal TV folosește în mod abuziv şi fals identitatea Partidului Democrat din Moldova. Democraţii au sesizat CCA

Embed:

Partidul Democrat din Moldova a sesizat CCA în legătură cu încălcarea legislației mass-media de către postul de televiziune Jurnal TV. Potrivit deputatului PDM, Sergiu Sîrbu, jurnaliștii acestui trust manipulează cetățenii, mai exact, ei se dau drept reprezentanți ai PDM în discuțiile cu unii interlocutori, încercând să-i antreneze în discuții manipulatorii și să le întindă diferite capcane.

În sesizare se precizează că "pe post sunt difuzate informații false și neveridice, manipulatorii și rupte din context.Regulat este deformat sensul realității prin tertipuri de montaj și informații obținute de jurnaliști prin utilizarea de false identități".

Cel mai recent caz a avut loc în data de 29 noiembrie, când un reporter Jurnal TV a sunat la oficiul central al poștei din oraşul Florești, declarând că este reprezentant al Partidului Democrat şi are nevoie de informaţii legate de activitatea angajaţilor poştei. 

PDM îndeamnă cetățenii să nu cadă în plasa acestor provocări și să sesizeze organele competente atunci când sunt victimele unor asemenea manipulări.

"PDM a sesizat astăzi CCA, în legătură cu folosirea de identități false de către unii jurnaliști de la Jurnal TV.  Aceștia contactează diferiți cetățeni sau funcționari publici și se prezintă în mod fals ca fiind reprezentanți ai Partidului Democrat, după care redau, în cadrul știrilor, în mod manipulator, dialogul avut.

Atragem atenția opiniei publice asupra unor asemenea provocări murdare, încurajăm cetățenii să refuze dialogul cu acești indivizi, care prin furt de identitate încearcă să genereze știri false.

De asemenea, încurajăm cetățenii să ne sesizeze în cazul în care sunt victime ale unor asemenea impostori, pentru a putea face demersurile legale necesare. 

Desigur, așteptăm cu interes și o reacție de condamnare a unor astfel de practici ilegale, din partea ONG-urilor de media", a scris deputatul PDM, Sergiu Sîrbu, pe o rețea de socializare. 

"Este vorba despre o încălcare. În eventualitatea în care se atestă o asemenea derogare cu certitudine este vorba de nerespectarea literei a, a articolului 7 care se referă la faptul că ştirea trebuie să fie veridică. Ştirea nu este veridică fiindcă s-a utilizat o modalitate perversă îndrăznesc să afirm prin care cel care a fost chestionat, intervievat a fost indus în eroare",a spus președintele CCA, Dragoș Vicol. 

Preşedintele CCA a mai spus că în cazul în care se va constata că Jurnal TV a încălcat legislaţia audiovizuală, postul de televiziune riscă să fie amendat cu până la zece mii de lei. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu