Jurnal TV continuă să manipuleze opinia publică. Vezi cum a fost prins din nou cu minciuna

Embed:

Postul de televiziune Jurnal TV, controlat de interlopul fugar Victor Ţopa, continuă să manipuleze opinia publică. La sfârşitul săptămânii trecute, Vlad Filat a dezvăluit, într-un interviu pentru ziarul "Komsomolskaia Pravda", că interlopii fugari Ţopa sunt implicaţi în schema fraudei de la Banca de Economii.

Ulterior, pasajul în care Filat a vorbit despre cei doi interlopi a fost modificat, însă, instituţiile media au preluat interviul în varianta iniţială. Jurnal TV nu recunoaşte, însă, că interviul a fost modificat şi acuză instituţiile media că au redactat greşit textul.

La sfârşitul săptămânii trecute, într-un articol publicat de portalul "moldova24.info" a fost scos la iveală faptul că site-ul "unimedia.info" distorsionează declaraţia lui Vlad Filat despre faptul că oligarhii condamnaţi penal, Victor şi Viorel Ţopa, care stau în spatele Partidului "DA" sunt implicaţi în dispariţia banilor din sistemul bancar. 

Deşi au făcut trimitere la ziarul de limbă rusă, jurnaliştii acestui site au scris că după preluarea acţiunilor de la Victor Ţopa, noii acţionari, care ulterior le-ar fi cumpărat, au încercat să preia controlul Băncii de Economii.

Prin urmare, autorul articolului de pe "moldova24.info" sugerează că "unimedia" a avut interviul înainte de a fi publicat de ziarul de limbă rusă, ceea ce demonstrează că acesta nu a fost exclusiv pentru "Komsomolskaia pravda". Şi că, de fapt, avocatul lui Filat şi-a dat seama că gafa a fost comisă de jurnaliştii de la ziarul de limbă rusă, traducând greşit spusele fostului premier. În rezultat, Popa, la insistenţa Ţopilor, a cerut celor de la "Komsomolskaia pravda" să rescrie pasajul dat. Târziu însă, pentru că declaraţia în care Filat îi atacă pe fugarii Ţopa, de preluare a acţiunilor de la BEM, fusese preluată de mai multe instituţii media.

Despre interesele la Banca de Economii ale oligarhilor condamnați penal în Moldova, Victor și Viorel Țopa, patroni din umbră ai Partidului "DA", presa a mai scris anterior. În investigațiile jurnalistice s-a pomenit și despre creditele neperformante de milioane acordate de BEM companiilor lui Victor Țopa. Asta în timpul în care Viorel Țopa era director al băncii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu