Juristul Vitali Catană, propus pentru funcţia de ministru al Apărării

Embed:

Juristul Vitali Catană este candidatul PLR pentru funcţia de ministru al Apărării. Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de deputatul PLR Ana Guţu. Vitali Catană a refuzat să comenteze informaţia.

Partidul Liberal Reformator a propus candidatura lui Vitali Catană premierului Iurie Leancă. Conform procedurii, şeful Guvernului urmează să o înainteze preşedintelui Nicolae Timofti, care urmează să semneze un decret de numire în funcţie.

Vitali Catană a absolvit, în 1997, Facultatea de Drept la Universitatea din Bucureşti. După ce obţine Licenţa în Drept acesta a realizat mai multe lucrări în Drept Constituţional, analize în ceea ce priveşte Drepturile minorităţilor etnice şi religioase, dar şi publicaţii referitoare la relaţiile dintre Biserică şi Stat în Republica Moldova.

În 2010, Vitali Catană a făcut parte din lista candidaţilor la funcţia de deputat din partea Partidului Ecologist "Alianţa Verde" din Moldova. Catană are 42 de ani şi nu este căsătorit.

Publika.md aminteşte că fostul ministru al Apărării Vitalie Marinuţă a demisionat pe 27 februarie. Marinuţă şi-a explicat gestul spunând că ar fi existat anumite divergenţe de opinie cu preşedintele Republicii Moldova, privind reformarea sistemului de securitate al ţării.

Potrivit lui Marinuţa, şeful statului a solicitat stoparea reformelor demarate de instituţia pe care o conducea, iar aceasta l-a determinat să facă un pas înapoi. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu