Juriştii lui Dodon au pregătit un regulament pentru construcţia mansardelor

Nu e primar, dar vine cu proiecte. Juriştii Fundaţiei de binefacere "Soluţia" condusă de Igor Dodon au elaborat un regulament-cadru privind edificarea legală a mansardelor în municipiul Chişinau. Anunţul a fost făcut, astăzi, de consultantul juridic, Vasile Bolea, în cadrul unei conferinţe de presă. Proiectul a fost expediat la Cancelaria de Stat şi urmează să fie înregistrat şi la Primărie.

"Consilierul municipal Oleg Cernei a promis că va veni cu un regulament. Până în prezent nu avem nimic. Problema mansardelor există, regulamentul nu. Oamenii sunt în panică, iar mansardele se construiesc în continuare ilegal. Astfel, în lipsa unui cadru normativ adecvat care să apere interesele cetăţenilor, am decis să venim noi cu un astfel de proiect", a  declarat Bolea.

Potrivit reprezentanţilor "Soluţia" acest regulament prevede exact procedura de procurare a spaţiilor pentru construcţii. De asemenea, acesta include unele restricţii privind construcţia mansaredelor, precum şi eliberarea unui certificat urbanistic în care va fi notat acordul locatarilor privind ridicarea unei mansarde pe blocurile de locuit.

"Nu este un lucru rău că se construiesc mansarde, însă acest proces trebuie sa fie efectuat legal", a punctat unul din juriştii Fundaţiei de binefacere "Soluţia".

Menţionăm că, mai mulţi locuitori ai Capitalei se declară împotriva mansardării. Mai mult, oamenii susţin că aceste lucrări se fac ilegal, pentru că nu sunt colectate semnăturile necesare.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu