Juncker propune statelor membre UE înfiinţarea unei agenţii paneuropene pentru securitate cibernetică

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunţat miercuri că va propune statelor membre UE înfiinţarea unei agenţii paneuropene pentru securitate cibernetică, pe fondul sporirii atacurilor online la nivel global, relatează mediafax.

"Atacurile cibernetice sunt uneori mai periculoase pentru stabilitatea democraţiilor şi a economiilor decât armele şi tancurile. Atacurile cibernetice nu cunosc graniţe şi nimeni nu este imun. De aceea, astăzi, Comisia propune noi instrumente, inclusiv o Agenţie europeană pentru securitate cibernetică, pentru a ne apăra împotriva acestor atacuri", a spus Juncker, în cadrul discursului anual de la Bruxelles despre starea Uniunii Europene.

Preşedintele Comisiei Europene a precizat că Europa s-a confruntat cu 4.000 de atacuri cibernetice de tip ransomware pe zi în 2016 şi că noua agenţie ar trebui să "apere" Blocul comunitar împotriva acestor atacuri.

Juncker nu a menţionat că UE are deja o agenţie care se ocupă de aceste probleme, Agenţia Uniunii Europene pentru Securitatea Reţelelor şi a Informaţiilor (ENISA), înfiinţată în 2004.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu