Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a contactat autorităţile britanice

Statele Unite şi NATO au elaborat planuri de apărare a ţărilor Baltice împotriva unor eventuale agresiuni din partea Federaţiei Ruse. Sunt cele mai recente dezvăluiri apărute în presă ca urmare a desecretizării de către WikiLeaks a sute de documente ale diplomaţiei americane.

Potrivit informaţiilor apărute în The Guardian, în luna ianuarie, Secretarul de Stat american Hilary Clinton a semnat un document confidenţial prin care aliaţii NATO au căzut de acord să extindă planul de urgenţă pentru Polonia şi asupra Estoniei, Letoniei şi Lituaniei. BBC scrie că noile dezvăluiri sunt o ameninţare la efortul Washingtonului de a-şi reseta relaţiile cu Rusia şi de a îmbunătăţi cooperarea bilaterală. Pe de altă parte, Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, căutat de autorităţile suedeze pentru a fi audiat într-un dosar de viol şi molestare sexuală, este gata să vorbească cu poliţia britanică. Avocatul acestuia a declarat, marţi, că autorităţile britanice au fost deja contactate pentru stabilirea unei întâlniri.

Fondatorul Wikileaks a negat acuzaţiile şi a declarat că relaţiile pe care le-a avut cu cele două femei au fost consensuale. În vârstă de 39 de ani, australianul Julian Assange se află acum în Marea Britanie. El a profitat de lipsa unui mandat de arestare pentru a părăsi Suedia.

Lasă un comentariu