Julian Assange a încercat să creeze un centru de spionaj în incinta Ambasadei Ecuadorului la Londra

Embed:
Julian Assange a încercat să creeze un centru de spionaj în incinta Ambasadei Ecuadorului la Londra, a declarat președintele țării sud-americane, Lenin Moreno. Liderul de la Quito a declarat pentru o publicaţie din Marea Britanie că acesta a fost motivul pentru care i-a anulat azilul acordat în 2012 fondatorului wikileaks.

De asemenea, Moreno, care a devenit președinte în 2017, și-a exprimat regretul că guvernarea precedentă a Ecuadorului a furnizat la ambasadă echipamente care i-au permis lui Julian Assange să intervină în treburile interne ale altor state.

De asemenea, Lenin Moreno a criticat comportamentul scandalos al fondatorului Wikileaks, care, printre altele, ar fi murdărit pereții ambasadei cu propriile excremente. În context, publicația spaniolă El Pais a publicat imagini din interiorul ambasadei din perioada în care Assange a trăit acolo. Clipul video confirmă reproșurile ecuadorienilor, care s-au plâns că hackerul se plimba cu skateboardul prin încăpere, făcând un zgomot infernal.

De asemenea, Julian Assange invita mulți oameni care făceau gălăgie. Periodic, fondatorul Wikileaks devenea agresiv și se certa cu gardienii. Șapte ani a petrecut acesta în clădirea ambasadei Ecuadorului la Londra. Săptămâna trecută, liderul de la Quito i-a retras azilul, iar Assange a fost reținut de poliția britanică.

Autoritățile de la Londra analizează cererea de extrădare a lui Assange în SUA, unde e acuzat de infracţiuni economice şi divulgarea de secrete de stat şi în Suedia, unde e acuzat de agresiuni sexuale şi de nerespectarea regimului probaţiunii.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu