Judocanul Denis Vieru care a cucerit medalia de bronz la Mondiale, întâmpinat cu fanfara şi flori la aeroportul din Chişinău

Embed:

Denis Vieru a fost întâmpinat cu fanfara şi flori la aeroportul din Chişinău. Judocanul moldovean a adus acasă medalia de bronz cucerită la Campionatele Mondiale, care s-au desfăşurat în Japonia, la Tokyo. Este cea mai mare performanţă din cariera sportivului de 23 de ani.

Rude, prieteni şi colegi l-au aşteptat pe Denis pentru a face poze cu el.

"Am început meciurile un pic mai stresat, pentru că aveam emoţii. Eram responsabil şi pe parcurs au mers mai bine meciurile. Niciun meci nu fost greu sau uşor. Ele toate sunt la maximum grele", a menţionat Denis Vieru.

"El trebuia să câştige medalia de argint. A avut şansa sută la sută, însă dintr-o greşeală a irosit-o. După valoare, el este al doilea cel mai bun judocan din lume în categoria sa", a precizat Victor Cazac, primul antrenor.

Vieru este foarte aproape de a-şi îndeplini visul, calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Pentru a obţine cota el trebuie să fie printre primii 27 de judocani în categoria de greutate de până la 66 de kilograme, iar în prezent compatriotul nostru se află pe locul secund. Totalurile se vor face pe 25 mai, anul viitor.

"99 la sută rămâne că sunt şi calificat. Rămâne doar de menţinut rating-ul. La Tokyo sper ca să fie şi mai bine. Fac o surpriză pentru japonezi", a spus Vieru.

Denis Vieru are un an foarte reuşit pe plan sportiv. Chişinăuianul a câştigat turneele de Grand Slam de la Paris şi Baku, Grand Prix-ul din Antalya şi a devenit campion la Universiada Mondială, care s-a desfăşurat la Napoli.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu