Judocanii RM s-au întors acasa fără medalii de la Campionatul European de Judo din Austria

Embed:

Moldova NU a reuşit să obţină nicio medalie la Campionatul European de Judo din Austria! Preşedintele federaţiei Veaceslav Manolachi crede că sportivii nu au fost pregătiţi suficient pentru competiţie, iar antrenorul lotului naţional Vasile Colţa susţine că am fost dezavantajaţi de arbitri.

8 sportivi au reprezentat Moldova la Campionatul European de Judo din Austria. Aceştia însa nu au obţinut nicio medalie. Cea mai reuşită prestaţie a avut-o Sergiu Toma la categoria de greutate de 81 kg care s-a plasat pe locul şapte.

"Eram pregătit la un nivel înalt, dar cred că ceva nu a ajuns.  Trebuie să analizăm acum luptele şi să ne uităm tactic, de lucrat trebuie", afirmă acesta.

"Nu mă satisface evoluarea lor, la Campionatul Europei. Eu am fost prezent acolo în sală. Ceva s-a întâmplat în pregătire pentru că nu erau în forma ceea care trebuiau să fie. Nici starea funcţională nici cea psihică", declară și  Veaceslav Manolache, preşedintele FM de Judo.

Antrenorul lotului naţional, Vasile Colţa spune însă că sportivii moldoveni au fost pregătiţi, dar nu au ştiut care sunt regulile noi la judo impuse de federaţia internaţională de specialitate.

"Nu vreau să spun că e greşeala cuiva, a mea sau a sportivilor sau a federaţiei. Una e că noi nu ştim regulile noi, al doilea lucru e că arbitrii şi-au făcut rolul lor", a mai adăugat acesta.

Menționăm că ultimul sportiv care a obţinut o medalie pentru Moldova la judo este Marcel Trudov. La Campionatul European de la Tbilisi din 2009 acesta a câştigat bronzul.

Lasă un comentariu