Judocanii moldoveni sunt nemulţumiţi de repartizarea premiilor pentru înaltele performanţe

Embed:

Diferenţele în cuantificarea premiilor pentru performanţele obţinute au făcut obiectul nemulţumirilor exprimate de către judocanii moldoveni la Adunarea Generală de sfârşit de an a Federaţiei naţionale de judo. Marcel Trudov, medaliat cu bronz la Europenele din 2009, susţine că a fost premiat doar cu 30 de mii de lei şi o bursă, în timp ce alţi sportivi - cu apartamente.

La adunarea generală a forului naţional de judo, sportivii moldoveni şi-au exprimat şi ei punctele de vedere. Judocanul Marcel Trudov a invocat inegalitatea în ceea ce priveşte premiile pentru înaltele performanţe. Trudov s-a plâns de faptul că, pentru medalia de bronz obţinută la campionatele europene a fost premiat cu doar 30 de mii de lei, în timp ce alţi judocani au fost răsplătiţi cu apartamente.

Veaceslav Manolachi, preşedintele forului naţional de judo, a explicat existenţa acestor diferenţe prin finanţarea insuficientă din partea statului. Ca să-i motiveze pe sportivi în acest an, Manolachi a fost nevoit să pună pe lista premiilor un apartament din proprietatea sa personală.

Manolachi susţine că sportivii vor fi motivaţi în continuare, indiferent de situaţia financiară a federaţiei.

În bugetul pe 2010 a Federaţiei naţionale de judo, 800 de mii de lei au venit din partea statului, restul, aproape jumătate, a fost suplinit de către diverşi sponsori.

Lasă un comentariu