Judocanii moldoveni au primit în dar 100 de kimono-ouri. Cum urmează să fie repartizate acestea

Embed:

Judocanii moldoveni au primit în dar 100 de kimono-ouri. Echipamentul sportiv a fost oferit de Federaţia de Profil din Japonia şi transmis prin intermediul ambasadorului acestei ţări în Republica Moldova, Masanobu Yoshii. Kimono-urile urmează să fie repartizate în şcolile specializate şi cluburile de judo.

"Kimono pentru judocani este ca şi mingea pentru un fotbalist. Sunt lucrurile cheie care îţi permit să practice acest sport. Luând în calcul solicitările care vineau din partea şcolilor sportive, cluburilor şi celor care practică judo-ul, va fi un răspuns din partea federaţiei foarte important", a spus Ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu.

"Nu pot să zic că e ceva ieşit din comun, dar e plăcut. Orice donaţie este binevenită. Cred că e o motivaţie pentru copii care practică acest gen de sport", a afirmat secretarul general FM de Judo, Valeriu Duminică.

"Sport ajută să ne înţelegem mai bine şi să dezvoltăm relaţii de prietenie între ţările nostre. Mai ales judo este ca un simbol al sportului japonez", a spus ambasadorul Japoniei în RM, Masanobu Yoshii.

În urmă cu două luni Federaţia Moldovenească de Judo a început un proiect de colaborare cu forul japonez.

Antrenorii niponi Ishikawa Hironori și Yamashina Ryo au predat timp de o lună lecţii de judo copiiilor din Chişinău, Bălţi, Hânceşti şi Comrat.

Conform programului, sportivii noştri ar putea avea posibilitatea să efectueze cantonamente în Ţara Soarelui Răsare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »