Judecătorul care ar fi înstrăinat acţiunile MAIB nu s-a prezentat la şedintele CSM

Embed:

Judecătorul Nicolae Nogai, bănuit că ar fi fost implicat în atacurile raider de la Moldova Agroindbank, nu s-a prezentat astăzi la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii. Motivul invocat ar fi îmbolnăvirea subită a magistratului. Preşedintele Curţii de Apel Bender, Mihai Antonov, îi ia apărarea colegului său şi crede că dosarul acestuia va ajunge la CEDO.

Consiliul Superior al Magistraturii urma să examineze, astăzi, contestarea lui Nicolae Nogai privind decizia Colegiului disciplinar al CSM de a-l elibera din funcţie. Deşi a fost citat, magistratul nu s-a prezentat la şedinţă, din cauză că ar fi bolnav. La rândul său, preşedintele Judecătoriei de Apel Bender Mihai Antonov, susţine că Nogai este victima unor presiuni psihologice.

"Nu vă doresc să fiţi aşa trataţi, asta e atac psihologic total, asta-i omor. A fost o curte exemplară. Dar cuiva asta îi încurcă. Să vedem cu ce o să se termine acest caz Nogai, o să ajungă şi la CEDO", a menţionat preşedintele Curţii de Apel Bender, Mihai Antonov.

Totodată, Antonov susţine că Nicolae Nogai nu a încălcat legislaţia atunci când a luat decizia în cazul Moldova-Agroindbank. Ministrul justiţiei Oleg Efrim este, însă, de altă părere.

"Eu regret aceste afirmaţii şi faptele din dosar vorbesc despre altceva. Eu am intentat procedura disciplinară, şi judecătorul a încălcat legea la darea acestei hotărâri", a punctat ministrul Justiţiei, Oleg Efrim.

Anterior, Efrim a cerut CSM-ului suspendarea din funcţie a lui Nogai. Instituţia a hotărât, însă, că procuratura ar trebui să decidă soarta ljudecătorului. În replică, procurorul general, Valeriu Zubco, a declarat că legea nu-i permite să-l suspende din funcţie până nu îi va fi înaintată învinuirea. Azi, ministrul justiţiei a declarat că, dacă Nogai nu se va prezenta la şedinţa următoare, Consiliul va lua o decizie în lipsa acestuia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu