Judecătorii ruşi au emis mandat de arest pe numele lui Vlad Plahotniuc

Embed:

Instanţa din Tver, Moscova, a emis mandat de arest pe numele lui Vlad Plahotniuc, în lipsa acestuia. Potrivit TACC, avocatul democratului, Daria Constantinova, a declarat că Vlad Plahotniuc pledează nevinovat şi că acest dosar poartă un caracter politic. 

Procesul de judecată a avut loc astăzi, iar măsura va intra în vigoare din momentul în care Plahotniuc va fi extrădat în Federația Rusă sau din momentul reținerii acestuia pe teritoriul Rusiei. Vlad Plahotniuc este acuzat de autorităţile de la Moscova că ar fi organizat o structură criminală, din care făcea parte. Totodată, îi sunt încriminate infracţiuni ce ţin de tranzacţii dubioase.

Anterior, Vlad Plahotniuc a declarat că aceste dosare poartă un caracter politic şi că scopul este de a face presiuni asupra lui. "Federația Rusă mi-a deschis mai multe dosare, nu cunosc numărul exact, despre fiecare am aflat din presă: fie apăreau când erau alegeri, fie atunci când Republica Moldova, sub guvernarea Partidului Democrat, lua anumite decizii care nu erau pe placul Moscovei.", a spus Plahotniuc.

CITEŞTE ŞI: Vlad Plahotniuc răspunde la acuzaţiile care îi sunt aduse de autorităţile ruse

Publika.md aminteşte că recent Veaceslav Platon a declarat că fostul președinte al Partidului Democrat din Moldova Vlad Plahotniuc nu a fost implicat în spălătoria rusească, numită și Laundromat, și niciodată nu a avut afaceri cu Moscova.

CITEŞTE ŞI: Platon: Vlad Plahotniuc nu a fost implicat în spălătoria rusească și niciodată nu a avut afaceri cu Moscova

loading...

Lasă un comentariu