Judecătorii Curţii Constituţionale vor decide astăzi dacă Vladimir Ţurcan mai rămâne în funcţia de preşedinte al instituţiei

Vladimir Ţurcan ar putea să fie demis din funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale. Potrivit judecătorului CC Nicolae Roşca, magistraţii se vor reuni astăzi într-o şedinţă pentru a examina cererea depusă de Domnica Manole. 

Judecătoarea Curţii Constituţionale Domnica Manole solicită revizuirea hotărârii de ieri privind alegerea președintelui instituţiei. O cerere în acest sens a fost depusă în această dimineaţă.

Manole îşi motivează cererea prin faptul că o altă judecătoare a Curţii, Liuba Şova, a declarat că numirea lui Vladimir Ţurcan la şefia instituţiei a fost influențată din afară. Astfel, „au devenit cunoscute parţial rezultatele manifestării votului secret la alegerea preşedintelui CC” şi există „suspiciunea rezonabilă că rezultatele votării secrete au fost trucate". 

CITEŞTE ŞI: (VIDEO) Liuba Şova nu exclude că ar putea fi demisă din funcţia de judecător CC. Magistratul povesteşte ce a urmat după declaraţiile scandaloase pe care le-a făcut

Lasă un comentariu