Judecătorii confirmă: Unul dintre cei mai periculoşi interlopi din ţara noastră va fi eliberat mai devreme

Embed:

Judecătoria Chişinău cu sediul în sectorul Ciocana confirmă că a fost redus termenul de detenţie pentru interlopul Vladimir Moscalciuc, alias "Makena". Potrivit lui Alexandru Sandu, vicepreşedintele interimar al instanţei de judecată, Makena va sta în penitenciar cu 6 ani şi opt luni mai puţin.

Întrebat de ce hotărârea nu a fost publicată până acum pe site-ul instituţiei, Alexandru Sandu ne-a spus că angajaţii Judecătoriei au un volum mare de muncă şi nu reuşesc să facă faţă. El a dat asigurări că textul sentinţei în privinţa lui Vladimir Moscalciuc va fi publicat până la sfârşitul acestei zile.

Publika.md precizează că şedinţa de judecată a avut loc în data de 30 iulie, iar judecătorul de caz a fost Maria Tertea. 

Vladimir Moscalciuc, alias hoţul în lege "Makena", a fost condamnat în 2012, la 19 ani de închisoare pentru organizarea unei grupări criminale în penitenciar şi pentru şantaj. 

Organizaţia criminală Makena din penitenciarele din Moldova a fost creată la începutul anilor 2000. S-a întâmplat după ce Vladimir Moscalciuc a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru furt în proporţii deosebit de mari. Deţinuţii au fost  obligaţi să respecte legile lumii interlope, altfel pot plăti cu viaţa. Lunar, condamnaţii adunau zeci de mii de lei pentru capul organizaţiei. Iar cei mai de încredere, obţineau şi funcţii.

Un fost deținut le-a povestit jurnaliştilor de la Publika: "Eu am stat la Tighina 6, cu Makena într-o celulă. Comanda a fost să mă omoare. Mi-au dat foc la picior. Makena îşi permite dezordine, mulţi deţinuţi erau maltraţi. Mâini, picioare rupte. Administraţia mult tare îi intră în voie lui Makena. El îi ameninţă: dacă n-o să facă cum spune o să le dea foc la casă".

CITEŞTE ŞI: Vladimir Moscalciuc, alias "Makena", condamnat la 19 ani de închisoare

Potrivit crimemoldova.com, Makena a fost numit „hoţ în lege” în 2001 de către şefii clanurilor criminale din CSI. Pentru a fi încoronat, ar fi plătit unei organizații criminale din Kiev jumătate de milion de dolari.

loading...

Lasă un comentariu