Judecătorii au decis: Renato Usatîi a fost eliberat din arest (VIDEO)

Embed:

Renato Usatîi va fi cercetat în libertate. Decizia a fost luată astăzi, de către magistraţii Judecătoriei Centru. Liderul Formaţiunii "Partidul Nostru" a fost reţinut vineri, de către ofiţerii SIS, fiind bănuit de interceptarea convorbirilor telefonice dintre Vlad Filat şi Ilan Shor.

 "La momentul de faţă se mai află încă sub această învinuire absurdă, însă instanţa de judecată a dat dovadă de demnitate şi de curaj", a spus avocatul Ana Ursachi.

Judecătorii au respins cererea procuroriilor, care au solicitat arestarea lui Renato Usatîi pentru 30 de zile.

"Demersul procuraturii a fost conform legislaţiei procesual-penale, referitor la contestare noi o să apreciem după ce vom face cunoştinţă cu încheierea motivată", a declarat procurorul Denis Rotaru.

În timpul procesului de judecată, susținătorii formațiunii "Partidul Nostru" au protestat în faţa instanţei, cerând eliberarea lui Usatîi.  Aceştia au adus un sicriu pe care erau lipite fotografiile mai multor demnitari de stat. 

Locuitorii municipiului Bălţi au însă păreri împărţite referitor la reţinerea primarului. 

PUBLIKA.MD aminteşte că Renato Usatîi a fost reţinut, vineri, pentru 72 de ore, fiind învinuit de interceptarea convorbirilor telefonice dintre Vlad Filat şi Ilan Shor. Dacă va fi găsit vinovat, liderul formaţiunii Partidul Nostru riscă până la trei ani de închisoare. Renato Usatîi pledează nevinovat.

Citeşte şi: Renato Usatîi, adus la judecătoria Centru. Odată cu el au venit şi susţinătorii săi (VIDEO EXCLUSIV)

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu