Judecătoria Buiucani refuză să examineze dosarul lui Gheorghe Papuc şi Vladimir Botnari

Embed:

Nimeni nu vrea să judece dosarul fostului ministru de Interne, Gheorghe Papuc, în care acesta este învinuit de neglijenţă în serviciu soldată cu moartea lui Valeriu Boboc. După ce Judecătoria Centru a spus că nu este de competenţa sa să examineze dosarul, astăzi, şi Judecătoria Buiucani a refuzat să facă acest lucru.

Judecătoria Buiucani afirmă că deşi, teoretic, Parlamentul şi Piaţa Marii Adunări Naţionale se află în sectorul Buiucani, evenimentele din aprilie 2009 s-au produs în centrul Capitalei, respectiv în acest sector ar trebui să fie judecată cauza.

Acum, Curtea de Apel urmează să se pronunţe în privinţa instanţei competente să examineze dosarul. Acesta a fost remis în instanţă încă în luna martie.

Amintim că alături de Papuc, este judecat şi fostul comisar al Capitalei, Vladimir Botnari. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă până la şapte ani de închisoare sau o amendă de până la 16 mii de lei. Anterior, Papuc şi Botnari au respins acuzaţiile. Ei au declarat că au acţionat aşa cum prevede legea.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu