Judecători, vameşi şi poliţişti, reţinuţi. CAZURI DE REZONANŢĂ care au avut loc pe parcursul anului 2016

Lupta contra corupţiei s-a manifestat intens pe parcursul anului 2016 și se numără printre cele mai importante realizări ale autorităților. 

În luna iulie, a fost reţinut Veaceslav Platon, numit şi raiderul numărul unu în CSI. Platon a fost încătuşat la Kiev, la scurt timp după ce autorităţile de la Chișinău l-au dat în căutare internaţională pentru furtul din sistemul bancar, dar şi pentru spălare de bani.

După Platon a urmat reţinerea a 14 judecători, dar şi a trei executori judecătoreşti, învinuiţi de implicare în scheme ample de spălare de bani. Alţi doi figuranţi, un judecător şi un executor judecătoresc, au fost daţi în căutare internaţională.

Un alt caz de rezonanţă a fost reţinerea directorului adjunct al Camerei de Licenţiere, Eduard Hadei, dar şi a altor patru angajaţi ai instituţiei, pentru că ar fi fost părtași la afaceri ilegale pe piaţa jocurilor de noroc. Ca urmare a acestor acţiuni, toate cazinourile din ţară au fost închise.

2016 a fost şi anul luptei contra corupţiei din vamă. Una dintre cele mai mari operaţiuni de reţinere a vameşilor s-a desfăşurat la finele lunii septembrie. Atunci, au fost arestați 28 de angajaţi de la vămile Tudora şi Palanca. Au urmat punctele de trecere Leuşeni, Sculeni şi Ungheni, iar în urma acestor operațiuni au fost reţinuţi 42 de angajaţi suspectaţi de corupţie.

Și poliția s-a implicat activ în lupta anticorupție. Ce mai mare operaţiune a vizat Inspectoratul Naţional de Patrulare. 28 de poliţişti au fost încătușați pentru mită și abuz de putere.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu