Judecătoarea Rodica Berdilo: M-am condus strict şi fără excepţii de prevederile legii

Embed:

Rodica Berdilo, magistrata care a decis invalidarea alegerilor locale, a venit cu o primă reacţie după seria de atacuri asupra ei. Judecătoarea a declarat că şi-a făcut meseria şi a acţionat conform legii.

Într-o postare pe Facebook, Berdilo susţine că a avut curajul să emită o hotărâre legală, care a fost pe placul unora şi a stârnit nemulţumirea altora.

"M-am condus strict şi fără excepţii de prevederile legii, în speță Codul Electoral, care prevede că în ziua alegerilor şi în ziua precedentă alegerilor nu se admite niciun fel de agitaţie electorală, cuvântul-cheie fiind "niciun fel"", a scris Rodica Berdilo. 

Magistrata s-a referit şi la familie, care suferă enorm din cauza acestei campanii de denigrare. Ea şi-a cerut iertare de la mama sa pentru umilinţa şi suferinţa prin care trece în aceste zile, când numele său este călcat în picioare, din cauza că şi-a făcut meseria aşa cum prevede legea.

Şi instituţia în care activează Rodica Berdilo a dat un comunicat de presă, prin care a precizat că decizia de invalidare a fost una corectă şi trebuie aplicată fără excepţii.

Judecătoria Chişinău cu sediul Centru mai notează că judecătorii regretă mesajele denigratoare la adresa justiției şi atacul mediatic asupra Rodicăi Berdilo.

Legea trebuie aplicată pentru a nu pune în pericol democraţia, iar ignorarea ei reprezintă o samavolnicie, se mai arată în comunicat.

Magistraţii au mai adus exemplul alegerilor prezidenţiale din Austria de acum doi ani, care au fost anulate, după ce instanţa a depistat numeroase nereguli.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu