Jucătorul echipei Parma, Emanuele Calaio, suspendat doi ani şi amendat cu 20.000 de euro

Jucătorul echipei Parma Emanuele Calaio, acuzat că a încercat să corupă mai mulţi fotbalişti ai echipei La Spezia înaintea meciului câştigat cu 2-0 de Parma, pe 18 mai, a fost condamnat la doi ani de suspendare şi la plata unei amenzi de 20.000 de euro de către Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC), scrie agerpres.ro.

Federaţia italiană şi-a făcut public verdictul în afacerea meciului aranjat cu La Spezia, astfel că Parma va debuta în noul sezon competiţional din Serie A cu o penalizare de 5 puncte.

Deşi a riscat într-o primă fază să-şi vadă promovarea în Serie A anulată din cauza tentativelor de corupere a unor jucători de la echipa La Spezia, Parma va juca totuşi în primul eşalon în sezonul 2018-2019.

Totodată, jucătorul aflat în centrul polemicii, Emanuele Calaio, a fost suspendat doi ani şi amendat cu 20.000 de euro.

Parma, care a promovat în Serie A la trei ani după ce a dat faliment, risca să vadă cum accederea sa în elită este anulată. Emanuele Calaio este acuzat că a încercat să corupă mai mulţi fotbalişti ai echipei La Spezia înaintea meciului câştigat cu 2-0 de Parma, pe 18 mai. Acest rezultat a fost decisiv pentru ca Parma să încheie Serie B pe locul 2 şi să revină în Serie A.

Curtea Federală Naţională a Italiei (TFN) a luat astfel sancţiunile ce se impuneau în conformitate cu faptele, considerând că atacantul italian este responsabil cu trimiterea SMS-urilor incriminatorii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu