Jucătorii Croaţiei nu vor primi niciun ban, după ce s-au calificat pe locul doi

Embed:

Gest de milioane la propriu! Vicecampioana mondială la fotbal, Croaţia, a donat cele 28 de milioane de dolari câştigate în urma clasării pe locul secund la Cupa Mondială din Rusia copiilor defavorizaţi. 22 de fotbalişti şi membrii staff-ului tehnic au decis de comun acord să ofere banii micuţilor prin intermediul unei fundaţii, ce se ocupă de organizarea călătoriilor.

"Echipa naţională a donat banii primiţi pentru participarea la Cupa Mondială 2018 unei fundaţii pentru copii. Această fundaţie plăteşte excursii pentru copiii care nu au văzut niciodată Marea Adriatică. Naţionala Croaţiei este alături de popor şi face tot ce poate să îl ajute, mai presus de victorii. Toţi copiii Croaţiei vor putea să meargă la mare măcar 7 zile. Este puţinul pe care putem să îl facem pentru cei aflaţi la nevoie", a scris selecţionerul Zlatko Dalic pe pagina sa de facebook.

Antrenorul a mai transmis şi un mesaj dur politicienilor, pe care îi acuză că au dus ţara în criză: "Croaţia a fost dusă în abisul mizeriei", a subliniat Dalic.

În acelaşi timp, unul dintre jucătorii care a explodat la turneul final din Rusia, Ante Rebic este autorul unui alt gest extraordinar. Născut la Imotski, mijlocaşul croat a stins datoriile a 500 de persoane rezidente din localitatea sa natală. Şi cel mai bun tânăr jucător al turneului final din Rusia a făcut un astfel de gest fabulos. Kylian Mbappe a anunţat încă de la startul Cupei Mondiale că va dona toate premiile în scopuri caritabile.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu