Jucării ecologice confecţionate în Moldova. Păpuşile au aromă de levănţică, mentă, scorţişoară şi vanilie

Embed:

Păpuşi decorative cu arome de levănţică, mentă, scorţişoară şi vanilie. Sunt operele unei locuitoare a capitalei, care meştereşte jucării ecologice. Lucia Roşca spune că, deocamdată, este doar un hobby, însă jucăriile ei încep să se bucure de succes atât în ţară, cât şi peste hotare.

Lucia Roşca este manager al unei agenţii de turism. Acum trei ani, a început să confecţioneze jucării. I-a venit ideea de a le aromatiza. Secretul este simplu: în interiorul acestora, pune diferite ierburi uscate. Iar pentru a simţi aroma unei păpuşi, aceasta trebuie doar pipăită la mijloc. Mirosul durează aproape doi ani.

Meşteriţa a confecţionat peste 1000 de jucării. Clienţii săi din toată lumea comandă păpuşi personalizate şi chiar personaje din poveşti, precum spiriduşi, zâne sau îngeraşi.

"Păpuşile mele, îndeosebi îngeraşii, călătoresc în mai multe ţări. Vând multe în Ruşia. În Europa am vânzări, în Germania, Franţa", a spus femeia.

Membrii familiei spun că Lucia se regăseşte în această ocupaţie. "Se simte împlinită, împlinită din punct de vedere creativ", a precizat soţul Luciei Roşca.

Păpuşile sunt confecţionate din bumbac şi in. O piesă costă aproximativ 500 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu