Joseph Daul, cu ochii pe schimbările din Moldova: Alianţa ACUM-PSRM este una riscantă și trezește îngrijorări

Embed:

Liderul celui mai important partid european declară că alianța dintre ACUM și socialiști este una riscantă și trezește îngrijorări. Declarații în acest sens au fost făcute de Joseph Daul, preşedintele Partidului Popular European, aflat într-o vizită la Chișinău. În cadrul unei conferinţe de presă cu premierul Maia Sandu, el a precizat că va urmări cu atenţie schimbările din Moldova.

Preşedintele PPE, Joseph Daul, i-a spus premierului Maia Sandu că aşteaptă schimbări în special în domeniul justiţie.

"Preocupările mele sunt ca ei să-și respecte angajamentele și îi voi spune mâine președintelui Igor Dodon că schimbările primare trebuie să fie în justiție. Încă nu suntem siguri că există un consens cu socialiștii vizavi de ceea ce trebuie să se întâmple în acest domeniu", a spus preşedintele PPE, Joseph Daul.

Joseph Daul spune că alianţa PSRM - ACUM a fost tratată reticent încă de la început.

"Decizia a fost una foarte dificilă şi foarte riscantă. Suntem conştienţi de acest lucru. Această schimbare a dus la Chişinău multă schimbare, dar şi a creat multe îngrijorări. Aşteptăm ca PSRM să-şi ţină cuvântul", a menţionat Joseph Daul.

Maia Sandu nu a comentat aceste declaraţii, dar a încercat să-şi convingă oaspetele că Guvernul pe care-l conduce este decis să promoveze reforma justiției. Prim-ministrul a spus că acest lucru ne va apropia de Uniunea Europeană, iar în condițiile în care PSRM este un aliat prorus, Maia Sandu așteaptă că europenii să susțină mai ferm parcursul european.

"Aşteptăm sprijinul Partidului Popular European şi atunci când vorbim despre susţinerea procesului de extindere a Uniunii Europene, a acordării perspectivei europene ţărilor din cadrul Parteneriatului Estic. Avem tare mult de lucru ca să punem în aplicare toate angajamentele pe care le-am făcut", a declarat premierul, Maia Sandu. 

PAS şi PPDA sunt membri observatori ai Partidului Popular European din 2017.

Lasă un comentariu