Jose Pekerman a preluat naţionala Columbiei

Embed:

Fostul selecţioner al Argentinei Jose Pekerman a preluat naţionala Columbiei. Oficiali din fotbalul columbian speră ca această mutare să le aducă prima calificare la Mondiale după 16 ani. Columbia a devenit astfel a doua reprezentativă din cariera lui Pekerman pe care o va pregăti.

Antrenorul care l-a promovat pe Messi la naţionala Argentinei, Jose Pekerman va antrena Columbia. Acesta l-a înlocuit pe Leonel Alvarez, care a fost demis după înfrângerea din noiembrie suferită în faţa Argentinei cu 1-2. Conducerea federaţiei columbiene de fotbal speră ca astfel echipa va obţine o nouă calificare la Mondialul din 2014 după o pauză de 16 ani.

"Obiectivul principal este calificarea Columbiei la Campionatul Mondial din 2014. Contractul actual este până în august 2014. Apoi îl voi putea prelungi în dependenţă de circumstanţe", a spus preşedintele Federaţiei de fotbal din Columbia, Luis Bedoya.

Jose Nestor Pekerman are 62 de ani şi a antrenat mai multe cluburi din Argentina, Chile şi Mexic. S-a evidenţiat ca antrenor la selecţionata Argentinei cu care a ajuns în sferturile Cupei Mondiale din 2006. Columbia va fi a doua reprezentativă din cariera lui Pekerman pe care o va antrena. În actuala campanie de calificare pentru Mondialul din Brazilia, Columbia a acumulat patru puncte în trei meciuri jucate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu