José Manuel Barroso: Moldova are o nevoie imperioasă de stabilitate pentru a finaliza reformele

"Republica Moldova are o nevoie imperioasă de stabilitate în așa fel încât să finalizeze reformele și să își definească viitorul alături de Europa". Declaraţia aparţine fostului președinte al Comisiei Europene, José Manuel Barroso, prezent la Timișoara unde a acordat un interviu agenţiei de ştiri agerpres.

"Mesajul meu este următorul: să se facă tot posibilul în Moldova pentru dialogul național. Această țară are o nevoie imperioasă de stabilitate în așa fel încât să finalizeze reformele și să își definească viitorul alături de Europa. Am vizitat Moldova de mai multe ori, știu că oamenii din Moldova vor să fie mai aproape de Europa, dar pentru aceasta trebuie să arate stabilitate, să evite extremele și să negocieze un acord cu FMI, pentru că, în termeni financiari, este o situație foarte serioasă și dificilă, să lupte împotriva corupției, deoarece această țară a fost victima corupției, și să facă acele eforturi pe care le putem susține din afară", a declarat Barosso.

Totodată, oficialul european a menţionat importanţa sprijinului acordat de România ţării noastre. 

"Știu că România poate fi un important sprijin datorită relațiilor istorice și culturale foarte puternice dintre România și Moldova. Doresc să mulțumesc României pentru tot ceea ce a făcut pentru Moldova. Îmi amintesc că de fiecare dată când are loc o discuție despre Moldova România este prima care încearcă să acorde susținere. Dar trebuie să fim sinceri, nu putem să le ținem locul moldovenilor. Societatea moldovenească este cea care trebuie să găsească un compromis, o linie comună între diferitele forțe (politice, n.r.)", a specificat Barosso.

Demnitarul a mai spus că Europa va fi în continuare un sprijin pentru Republica Moldova şi va oferi susţinere în realizarea reformelor şi în procesul de integrare a ţării noastre în comunitatea europeană. 

"Noi în Europa suntem suntem gata să susținem, fără a alege partidul A sau partidul B, forțele democratice să facă reformele, să lupte împotriva corupției și, astfel, să aibă un viitor european", a reiterat José Manuel Barroso.

Interviul integral îl puteţi citi pe Agerpres.ro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu