"Jos labele de pe justiție!" Protestatarii români au scandat lozinci împotriva clasei politice

Embed:

Peste 70.000 de persoane din mai multe oraşe ale României au ieşit ieri în stradă, pentru a doua zi consecutiv. Doar în Bucureşti peste 35.000 de oameni au manifestat în Piaţa Universităţii, mai mulţi decât în prima zi de protest. Românii s-au mobilizat în urma tragediei de la clubul Colectiv, unde au murit 32 de tineri.

Oamenii au venit cu pancarte pe care scria: "Pentru crimă și hoție, noi vă vrem la pușcărie", "Jos labele de pe justiție" şi au scandat lozinci împotriva clasei politice>

"Am venit împreună să luptăm împotriva corupţiei. Împotriva corupţiilor şi împotriva sistemului care apără corupţia".

"Vrem persoane noi. Vrem cel puţin un Guvern tehnocrat, dacă nu există în momentul ăsta politicieni curaţi să se pună un guvern tehnocrat din profesionalişti pe care îi avem în momentul ăsta în ţară".

Protestatarii de la Bucureşti au fost şi în faţa clubului Colectiv, unde au ținut un moment de reculegere pentru victimele incendiului, după care au rostit "Tatăl nostru".

După manifestația de marți seară, premierul Victor Ponta a demisionat din funcție, la fel și primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone.

Cererea de demisie a premierului român, Victor Ponta a ajuns pe masa lui Klaus Iohannis

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu