Joi, la Bruxelles, ar putea fi semnat Acordul de transportare a gazului în regim revers în Moldova

În data de 12 decembrie, în cadrul unei şedinţe de lucru la Bruxelles, organizată sub egida DG Energy, va fi discutată etapa pregătirii tuturor operatorilor sistemelor de transport pe culoarul Transbalcanic de asigurare a transportului de gaze în regim revers, unde va fi discutată și semnarea unui supliment la Acordul de interconectare între „Transgaz”(România) și „Ukrtransgaz” (Ucraina).

Despre aceasta a informat compania "Moldovagaz", într-un comunicat de presă. 

Totodată, în data de 13 decembrie, în marja Consiliului Ministerial al Comunității Energetice, Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova planifică semnarea cu Ministerul Energeticii și Protecției Mediului din Ucraina a unui Memorandum de Înțelegere cu privire la cooperarea în domeniul securității furnizării gazelor naturale.

În acelaşi timp, până la finele anului curent, "Moldovagaz" urmează să semneze cu "Gazprom" suplimentul la Contractul de gaze existent cu "Gazprom" privind achitarea costului serviciilor de transport al gazelor naturale în regim revers prin teritoriul Ucrainei pe segmentul Orlovka-Căușeni.

Aceste măsuri au fost luate în scopul asigurării populaţiei cu gaze naturale, în cazul lipsei tranzitului gazelor naturale rusești pe teritoriul Ucrainei.

Astfel, au fost pregătite mai multe scenarii de aprovizionare cu gaze, inclusiv în flux revers prin culoarul transbalcanic - din Bulgaria şi România prin Ucraina.

CITEŞTE ŞI Moldovagaz: Contractul de aprovizionare cu gaze în flux revers va fi semnat până la finele anului

 

 

 

loading...

Lasă un comentariu