Johnson, din nou învins. Președintele Camerei Comunelor de la Londra a refuzat să supună la vot noul acord pentru Brexit

Embed:

O nouă înfrângere usturătoare pentru premierul britanic, Boris Johnson. Președintele Camerei Comunelor de la Londra a refuzat, din nou, să supună la vot noul acord pentru Brexit negociat de Johnson cu UE. 

"Moțiunea de azi este, în esență, identică cu cea de sâmbătă, iar atunci Parlamentul s-a pronunțat asupra ei. Circumstanțele de azi sunt aceleași cu cele de sâmbătă. De aceea, decid că această moțiune nu va fi dezbătută astăzi", a declarat speakerul Camerei Comunelor de la Londra, John Bercow.

Decizia lui Bercow l-a nemulțumit pe premierul Boris Johnson. Nici liderii de la Bruxelles nu au fost prea fericiți să audă despre decizia luată.

- Deci nu vom vedea ratificarea acordului privind Brexitul în această săptămână?
- Nu este posibil, trebuie să fie votat în Casa Comunelor, dar ei nu sunt pregătiți să o facă. Despre ce vorbiți? Nu dați vina pe Parlamentul European, ci pe Westminster.
- Păreți frustrat, domnule Verhofstadt.
-Normal, aștept deja de trei ani acest lucru, a comentat reprezentantul Parlamentului European pentru Brexit, Guy Verhofstadt.

Nici mulțimea adunată în fața Palatului Westminster, sediul Parlamentului britanic, nu a fost încântată de rezultat.


"Speakerul ar trebui să fie imparțial, să fie arbitrul dintre cele două părți. Însă, în ultimele luni, a arătat că nu este deloc imparțial și că este, evident, de partea celor care vor să rămână în UE".

Sâmbătă, parlamentarii britanici au decis ca acordul negociat de Boris Johnson cu liderii europeni să nu fie votat înainte de adoptarea legilor necesare pentru implementarea lui. Anterior ei votaseră un amendament care interzice ieşirea Marii Britanii din UE fără un acord. Astfel că guvernul britanic a fost nevoit să trimită o scrisoare liderilor europeni pentru a solicita o nouă amânare a Brexitului. Scrisoarea nu a fost semnată de Boris Johnson, care susține că vrea ca țara sa să părăsească Uniunea la sfârșitul acestei luni.

Lasă un comentariu