Johannes Hahn: Brexit-ul nu va influența relațiile UE cu Moldova

Brexit-ul nu va influența relațiile UE cu vecinii săi estici, a asigurat, luni seara, la Kiev, comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri pentru extindere, Johannes Hahn.

Într-o conferință de presă comună cu miniștrii de externe din țările membre ale Parteneriatului Estic (PaE) — Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina, Hahn a reconfirmat "puternicul angajament" al Uniunii Europene în ce privește strânsa cooperare cu vecinii din est și a subliniat faptul că Brexit-ul nu va avea vreun impact asupra acestei relații, informează Agerpres.ro.

La finalul celei de-a șaptea reuniuni de dialog informal din cadrul Parteneriatului Estic (PaE), desfășurată luni la Kiev în formatul miniștrilor de externe, cu participarea secretarului general adjunct al Serviciului European de Acțiune Externă, Helga Schmid, comisarul Johannes Hahn a subliniat potențialul foarte mare pe care îl au, din punct de vedere economic, statele membre ale PaE.

"Cele șase țări numără împreună mai mult de 70 milioane de locuitori, o uriașă piață, o uriașă oportunitate, (...) dar, dacă luați volumul comerțului european, numai 0,6% din acesta este cu cele șase țări din est", a punctat Hahn, care, alături de comisarul UE pentru piața internă, industrie, antreprenoriat și IMM-uri, Elżbieta Bieńkowska, se va întâlni marți, la Kiev, cu miniștrii economiei din cele șase state membre ale PaE.

Reuniunile informale ale Parteneriatului Estic au loc de două ori pe an și sunt găzduite de țările PaE. Aceste întâlniri permit un schimb deschis de opinii între țările partenere și reprezentanții de nivel înalt ai UE privind politica externă și domeniile de cooperare sectorială.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu