Jocurile Olimpice de Iarnă au fost DESCHISE oficial

Embed:

Cu puţin timp în urmă s-a încheiat ceremonia de deschidere a celei de-a 22-a ediţii a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci. Spectacolul impresionant, care a durat două ore şi 40 de minute, nu a trecut însă fără gafe.

Ceremonia a început la ora 20 şi 14 minute, ora Moscovei, marcând, simbolic, anul 2014. Aceasta a debutat cu un material video care arată contribuţia Rusiei la civilizaţia mondială, în toate domeniile ştiinţifice şi culturale. Organizatorii au prezentat apoi un spectacol grandios, în care este descrisă, varietatea geografică şi evenimentele memorabile din istoria Rusiei. În acest răstimp, cinci steluţe urmau să se transforme în cele cinci cercuri olimpice, dar când s-a ajuns la ultima piesă mecanismul s-a blocat.

Tradiţional, prima delegaţie care şi-a făcut apariţia pe stadionul Fisht a fost cea a Greciei, patria Jocurilor Olimpice. Aceasta a fost urmată, în ordine alfabetică, de toate celelalte naţiuni. În cadrul ceremoniei de deschidere a putut fi ascultat celebrul vals al "Ducea şi Tandra mea fiară" al compozitorului moldovean Eugen Doga.

După discursurile mai multor oficialităţi, Jocurile Olimpice au fost declarate oficial deschise de către preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu