Jocurile de pe gadgeturi pot aduce mari prejudicii financiare. Aplicaţiile memorează datele bancare introduse

Jocurile de pe gadgeturi pot aduce mari prejudicii financiare. Un bărbat din judeţul Timiş, România, a rămas fără şase mii de lei româneşti, echivalentul a 27 de mii de lei moldoveneşti, după ce şi-a introdus datele bancare într-un joc de pe telefon. Totul s-a întâmplat înainte de Crăciun, atunci când bărbatul a vrut să facă un gest frumos pentru copilul finilor săi, chiar în timp ce familiile lor luau masa împreună. 

În timp ce  maturii vorbeau, copilul de 7 ani stătea în telefon şi a cerut mamei sale să plătească într-un joc şase lei româneşti pentru ca să treacă la următoarea etapă. Întrucât suma era foarte mică, naşul a fost cel care s-a oferit să tasteze, pe telefonul copilului, datele cardului său. Problema este că băiatul a jucat timp de două săptămâni acel joc, dând click-uri pentru a trece la următoarele etape. După trei săptămâni, bărbatul a aflat stupefiat ce sumă enormă îi lipseşte de pe card. Cazul a stârnit scandaluri monstruoase între cele două familii.

Presa română scrie că un alt bărbat, tot din Timiş, a rămas fără 700 de lei româneşti, echivalentul a puţin peste trei mii de lei moldoveneşti, după ce şi el şi-a introdus datele cardului într-o aplicaţie similară în care se juca fiul său de şase ani. Specialiştii avertizează că astfel de jocuri memorează datele bancare introduse şi, de cele mai multe ori, nu trimit anunţuri atunci când banii sunt extraşi. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu