JOCUL MORŢII: Ce pedeapsă a apărut în stânga Nistrului pentru determinarea la suicid

Embed:

Prin modificări la codul penal transnistrean, în stânga Nistrului se introduce pedeapsa penală pentru determinarea la suicid. Modificările au fost votate în două lecturi, transmite IPN.

Potrivit autorilor proiectului, în acest fel se elimină lacuna legislativă care îi lăsa până acum fără pedeapsă pe cei care determinau alte persoane să-și pună capăt zilelor. În special este vorba despre minori și implicarea acestora în „jocul morții” pe online, unde moderatorii le pun participanților diferite sarcini, ultima fiind suicidul. Pedeapsa maximă prevăzută pentru asemenea acţiuni este închisoarea pentru un termen de opt ani.

Codul Penal al Republicii Moldova prevede închisoare de la doi la şase ani pentru determinarea la sinucidere sau la tentativă de sinucidere a unui minor, a unei persoane care se află în dependenţă materială sau altă dependenţă faţă de cel vinovat, prin comportare plină de cruzime.

Amintim că fenomenul suicidului printre minori a apărut în Rusia, iar în scurt timp a luat amploare în Ucraina și regiunea transnistreană. În total, jocurile morții au determinat aproape 200 de copii să-și pună capăt zilelor.

Anterior, propagarea suicidului în rândul tinerilor pe rețelele de socializare a ajuns în atenția Guvernului de la Chişinău. Ministerul Educației a emis o circulară în care cere instituțiilor de învățământ să raporteze autorităților cazurile de tentativă de suicid ale adolescenților. Asta după ce, în data de 8 martie, doi adolescenți, de 15 şi 16 ani, din Capitală, s-au sinucis.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu