Jocul la calculator care "îţi întinereşte creierul cu trei ani" în 10 ore

Cercetătorii au creat un joc la calculator, numit Road Tour, care îţi poate întineri creierul cu trei ani după doar 10 ore, relatează adevărul.ro. Oamenii de ştiinţă susţin că efectul durează până la un an.

După ce s-au efectuat teste pe femei şi bărbaţi cu vârsta de peste 50 de ani, care au jucat Road Tour timp de 10 ore, cercetătorii au observat că, un an mai târziu, mintea lor nu a început să încetinească odată cu vârsta, ba mai mult, a devenit mai alertă. Per total, creierele lor erau cu trei ani mai tineri, iar la un test de viteză şi atenţie erau întineriţi cu şapte ani.
 
Profesorul care a condus testele a atribuit eficienţa jocului multitudinii de abilităţi pe care trebuie să le dezvolţi, chiar dacă este un joc relativ simplu. "Ştim că poate opri declinul şi chiar să îmbunătăţească viteza de procesare cognitivă la unele persoane", a declarat profesorul Fred Wolinsky.
 
Jocul poate fi găsit online fără niciun cost şi tot ce trebuie să faci este să ţii minte două lucruri: o maşină şi un semn de circulaţie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu