JOCUL DE-A VACANŢA. Premiera ca avea loc pe 22 semptembrie la Teatrul Luceafărul

Un grup de oameni obişnuiţi cu preocupări diferite rup pentru o lună orice legătură cu societatea şi intră în jocul de-a iubirea. Toate aceste personaje sunt în căutarea fericirii.

Ele se joacă de-a libertatea, de-a iluzia, de-a dragostea într-un loc singuratic la o pensiune, într-un final de vară în august. Teatrul Republican '' Luceafărul '' invită publicul în data de 22 septembrie, ora 18:00 la premiera spectacolului ”Jocul de-a vacanța”, scris de Mihail Sebastian și pus în scenă de regizorul Alexandru Cozub.

Spectacolul "Jocul de-a vacanţa" este o comedie romantică, iar acţiunea are loc în vara anului 1936, la pensiunea Weber din România. În vacanţă ajunge o fată simplă, un funcţionar, un licean corigent la matematică, un maior în rezervă, vor să uite de la un moment dat de identitatea lor şi evadează într-o lume îndepărtată plină de mistere.

'' Până la urmă, are mai multe laturi această lucrare dar faptul că ei în acest joc ei se descoperă unii pe alţii. Ei se destăinuie unul faţă de altul, ei comunică unii cu alţi ei devin adevăraţi, aici jocul devine ca şi o terapie'', a spus ALEXANDRU COZUB, regizor.

Rolul Corinei, eroina principală, este interpretat de actriţa Rodica Mereuţă.

'' Ea defapt fiind o fire foarte modestă dar venind aici ea se dă drept altcineva. Pe parcursul vacanţei să-i organizeze ca să-şi facă jocul ei. Dar venind aici ei îi place să filtreze cu toţi şi cu Jef care este un copil, şi cu Ştefan şi cu Bogoi, dar fără intenţii urâte'', a spus RODICA MEREUŢĂ, actriţă. 

Jeff, Bogoiu şi Ştefan sunt prinşi simultan în jocul de-a iubirea. Cei trei acced spre inima Corinei, tânăra care le aprinde imaginaţia şi care îi ajută să-şi înfrângă neajunsurile.

Domnulei nu-ţi permit să mă insulţi. Domnulei maior, te rog să-l ierţi eu sunt de vină. Vroiam să ascult un concert şi rugasem pe domnul Bogoiu să mi-l prindă.
- Cu sfoara mea, domnișoară. ''

Până la urmă, Corina îl cucerește de-a dreptul pe Ştefan.

'' E adevărat, nu ştiu să ţin o floare în mână, nu am ştiut niciodată, am trimis uneori, dar foarte rar.''

'' Într-un final intrând în contact cu eroina acestui spectacol, cu Corina cu ajutorul ei îşi scoate masca, devine uman şi se îndrăgosteşte'', a spus  ION JITARI, actor.

"Jocul de-a vacanţa" se termină după ce cu toţii sunt nevoiți să revină la realitate. Deși se îndrăgosteşte şi ea de Ştefan, într-un final Corina pleacă singură.

''Sunt un sentimental Corina, asta sunt. Ştefan, vreau să te sărut. E o rugăminte asta? Nu e o informaţie.

Teatrul Luceafărul vă aşteaptă la spectacol în 22, 26 şi 27 septembrie începând cu ora 18:00,

'' Stop, opriţi motoarele, opriţi vaporul să nu aud nimic. Nici un sunet, nici un foşnet, numai valurile. Numai muzica.''

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu