JO LONDRA 2012. Scandal monstru: primul BLAT la Jocurile Olimpice

Embed:

Delegaţia olimpică chineză la Jocurile Olimpice de la Londra a deschis o anchetă, miercuri, după ce Federaţia Internaţională de Badminton (BWF) a acuzat două jucătoare din China că au pierdut deliberat un meci de dublu, scrie realitatea.net. 

Comitetul Olimpic Chinez se opune oricărei atitudini care ar încălca spiritul sportiv şi moral", a declarat un purtător de cuvânt al forului, care a precizat că a fost deschisă o anchetă în acest sens.

BWF a acuzat, miercuri, opt jucătoare de dublu din concursul de badminton - între care două chinezoiace - că nu au făcut "tot posibilul" pentru a câştiga meciurile oficiale la JO. Patru perechi - una din China, una din Indonezia şi două din Coreea de Sud - riscă sancţiuni disciplinare.

Marţi, pe Wembley Arena, jucătoarele din două meciuri au ieşit de pe teren în huiduielile publicului după ce au servit deliberat în fileu şi au trimis mingea în aut. Totul a părut a fi o încercare de manipulare a clasamentului grupelor din primul tur, două perechi deja calificate dorind să întâlnească în turul următor adversare cotate mai slab.

Meciul între redutabilele chinezoaice Yu Yang/Wang Xiaoli şi sud-coreencele necalificate Jung Kyung şi Kim Ha Na a fost examinat minuţios după înfrângerea la scor a sportivelor din China.

Ca urmare a acestui eşec, Yu şi Wang le vor evita în turul următor pe compatrioatele lor Tian Qing et Zhao Yunlei, care au fost pe locul doi în grupa lor.

Un alt meci este cel în care sud-coreencele Ha Je şi Kim Min-Jung le-au învins pe indoneziencele Meiliana Juahari şi Polii Greysia. Arbitrul turneului Torsten Berg a venit pe teren în timpul acestui meci pentru a le avertiza pe jucătoare şi a părut să arate un cartonaş negru, sinonim cu eliminarea, dar acesta se pare că a fost anulat.

"Examinăm serios cazul şi în calitate de arbitru am luat o decizie şi am făcut un raport la BWF", a spus Torsten Berg.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu