JO 2020/Coronavirus: Comitetul Olimpic şi Paralimpic American le cere sportivilor săi să continue antrenamentele

Comitetul Olimpic şi Paralimpic American (USOPC) le-a cerut sportivilor săi să continue pregătirile pentru participarea la JO 2020 de Tokyo, luând însă în continuare măsurile de precauţie care se impun în contextul pandemiei de coronavirus, scrie Reuters, citat de agerpres.ro.

”Îi încurajăm pe toţi cei care participă la pregătiri să pună pe primul plan sănătatea şi siguranţa lor şi a celor din jurul lor respectând toate recomandările medicilor. Îi întrebăm pe sportivi dacă se pregătesc într-un mediu adecvat, dacă au toate condiţiile recomandate de medici pentru a continua antrenamentele. Ştim că programele de pregătire ale sportivilor noştri au fost perturbate semnificativ şi pe măsură ce trebuie să fim creativi şi să ne adaptăm viaţa, sportivii să facă la fel, dar punând sănătatea pe primul plan”, a spus Sarah Hirshland, directorul USOPC.

Ea a menţionat că perturbările privind turneele de calificare ar putea continua, iar responsabilii din fiecare sport lucrează pentru a pune la punct un plan de pregătire ţinând cont şi de acest aspect.

În ultimul timp, tot mai multe voci din lumea sportului, dar şi comitete olimpice naţionale se pronunţă pentru amânarea JO 2020 de la Tokyo generând o polemică pe acest subiect.

Recent ministrulul japonez de finanţe, Taro Aso, a vorbit chiar despre Olimpiada ”blestemată” care s-ar întâmpla odată la 40 de ani, în contextul în care oficialii niponi fac eforturi considerabile pentru a combate zvonurile privind posibila amânare sau anulare a JO 2020 de la Tokyo ca urmare a pandemiei de coronavirus.

”Mai întâi a fost anularea Olimpiadelor din anul 1940, apoi boicotul masiv înregistrat la Olimpiada de la Moscova din 1980. Este o problemă care se întâmplă la un ciclu de 40 de ani, este Olimpiada blestemată, asta este situaţia”, a spus Taro Aso.

Japonia a câştigat, în 1940, dreptul de a organiza atât JO de vară, la Tokyo, cât şi JO de iarnă, la Sapporo, dar ambele au fost anulate ca urmare a izbucnirii celui de-Al Doilea Război Mondial.

Forul olimpic mondial, care a organizat miercuri o teleconferinţă cu responsabilii comitetelor olimpice naţionale, a repetat marţi angajamentul său de a organiza Olimpiada din capitala Japoniei în perioada 24 iulie-9 august, îndemnându-i pe sportivi să îşi continue pregătirile, în ciuda creşterii speculaţiilor referitoare la impactul virusului asupra Jocurilor.

loading...

Lasă un comentariu