JO 2014: Coreeanul Viktor Ahn a obţinut bronz pentru Rusia la short atack

Embed:

Naturalizarea sportivilor este o soluţie chiar şi pentru ţările cu tradiţii în sporturile de iarnă. Gazda Jocurilor Olimpice, Rusia are trei străini în lot. În comparaţie cu Moldova, însă, sportivii naturalizaţi de ruşi aduc medalii. Unul din ei, coreanul Viktor Ahn a cucerit bronzul la short track.

Viktor Ahn, în vârstă de 28 de ani, a adus a cincea medalie pentru Rusia la Jocurile Olimpice de la Soci. Coreanul naturalizat a câştigat bronzul la proba la short track 1500 metri, fiind învins de campionul Charles Hamelin, din Canada, şi medaliatul cu argint, Han Tianyu, din China.

Între anii 2008-2009, Ahn a fost accidentat, iar, ca urmare, în ajunul Olimpiadei de la Vancouver, a fost exclus din lotul Coreei de Sud. Supărat pe această decizie, sportivul a renunţat la cetăţenia ţării sale, şi-a schimbat numele din Hyun-Soo în Viktor şi s-a mutat în Rusia. Viktor Ahn a câştigat trei medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Torino, şi 18 medalii de aur la Campionatele Mondiale, toate pentru Coreea de Sud. Pentru Rusia, Ahn a mai obţinut o singură distincţie - medalia de aur la Campionatul European din Germania, din acest an.

Rusia mai are doi sportivi naturalizaţi în lotul olimpic. Este vorba despre americanul Vic Wild, care va participa la competiţia de snowboard, şi Alek Glebov, născut în Slovenia, care va reprezenta Rusia la schi alpin.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu