Jizdan: Problema a fost sesizată de cetăţeni. Inspectorii de patrulare care abuzează de funcţia lor vor fi verificaţi

Embed:

Ministerul Afacerilor Interne şi subdiviziunile sale vor efectua verificări inopinate pentru a identifica inspectorii de patrulare care abuzează de funcţia lor. Problema a fost sesizată de cetăţenii care dese ori sunt stopaţi de inspectorii de patrulare fără a li se explica motivul stopării lor. Declaraţia a fost făcută de ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan în cadrul unei conferinţe de presă. 

Conform datelor prezentate de ministru, doar pe parcursul ultimelor două luni au fost primite 116 de plângeri din partea cetăţenilor care se referă la abuzurile inspectorilor de patrulare. 

CITEŞTE ŞI: Plahotniuc: Ne-am trezit cu polițiști care opresc mașini, aiurea în trafic. Polițiștii nu vor mai opri decât mașinile cu probleme

CITEŞTE ŞI: Vlad Plahotniuc, despre șoferii opriți fără motiv: Controalele de rutină devin în realitate hărțuire a oamenilor și generatoare de corupție

"Din momentul iniţierii reformelor în MAI, tot ce face astăzi poliţia are menirea de a aduce o îmbunătăţire a servicilor prestate pentru cetăţeni. Părerea cetăţenilor din Republica Moldova este un factor decisiv atunci când gestionăm procesele în domeniile date. Vom întreprinde acţiuni împreună cu IGP, în special cu INP, care vor duce la stoparea acestor abuzuri despre care s-au vorbit ieri", a spus Alexandru Jizdan. 

Jizdan a menţionat că toţi agenţii de patrulare sunt obligaţi să explice şoferilor care este motivul stopării. Acest lucru este stipulat de Legea 320 cu privire la activitatea Poliţiei şi statutul poliţistului.

"Atunci când s-a creat INP, menirea era de a patrula în locurile unde criminalitatea are o rată mai înaltă sau lumea nu se simte în siguranţă. Cu părere de rău, agenţii de patrulare s-au transofrmat în agenţi de asigurare a circulaţiei rutiere. De aceea, astăzi examinăm o altă modalitate de patrulare unde aceşti angajaţi vor fi trimişi de conducătorii care gestionează acest domeniu în cartiere, pe traseele cu cea mai mare rată de mortalitate în urma accidentelor rutiere. Acest lucru vine şi din unele sondaje făcute în 2016 şi 2017. De fiecare dată ca dorinţă a cetăţenilor era patrularea intensivă în locurile publice", a mai spus Alexandru Jizdan. 

"Vin cu un mesaj către angajaţii noştri care sunt implicaţi în gestionarea securităţii rutiere de a nu stopa fără motive şoferii. Îndemn şi rog şoferii să dea dovadă de respect unul faţă de altul, deoarece atunci când nu sunt inspectori de patrulare în stradă, primim şi altfel de plângeri de la cetăţeni, nu doar despre poliţişti, dar şi despre abuzurile altor şoferi", a îndemnat ministrul de Interne. 

Mai mult decât atât, Alexandru Jizdan a îndemnat cetăţenii, dar şi pe ceilalţi lideri politici să facă sesizări asupra problemelor cu care se confruntă şi are legătură cu angajaţii poliţiei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu