Jim Carrey îşi îndeamnă fanii să-şi şteargă contul de Facebook. Care este motivul

Actorul Jim Carrey a anunţat pe Twitter că îşi vinde acţiunile pe care le are la Facebook şi că îşi şterge contul curent, încurajând publicul şi investitorii să boicoteze reţeaua de socializare, scrie adevarul.ro.

Jim Carrey susţine că Facebook a profitat de pe urma interferenţei ruse în alegerile prezidenţiale americane din 2016 prin propagarea ştirilor false şi că tot nu face destul pentru a le opri, potrivit Daily Mail.

"Renunţ la acţiunile mele la Facebook şi îmi şterg pagina pentru că Facebook a profitat de pe urma interferenţelor ruseşti în campania noastră electorală şi încă nu fac destul pentru a le opri. Îi încurajez şi pe ceilalţi investitori să facă la fel dacă le pasă de viitorul nostru", a scris Carrey în mesajul de pe Twitter, alături de hashtagul #unfriendfacebook.

Facebook nu a reacţionat deocamdată, dar preşedintele companiei, Mark Zuckerberg, spune că prevenirea dezinformării este una dintre priorităţile sale.

Într-o declaraţie extinsă trimisă publicaţiei Fortune, un purtător de cuvânt al lui Jim Carrey a spus: "Reţelele de socializare au creat punţi cibernetice peste care pot trece cei care nu au în minte cele mai bune intenţii, iar noi permitem acest lucru. Trebuie să încurajăm mai multă supraveghere din partea deţinătorilor acestor platforme sociale. Acum avem nevoie de investitori activişti care să transmită mesajul că este nevoie de o supraveghere responsabilă. Ceea ce lumea are nevoie acum este de capitalism cu o conştiinţă".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu