Jens Stoltenberg a cerut Germaniei să majoreze contribuţia bugetară alocată NATO

Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, a cerut luni Germaniei să suplimenteze contribuţiile bugetare alocate Alianţei Nord-Atlantice, un subiect care a generat tensiuni în relaţia Guvernului Angela Merkel cu Administraţia preşedintelui SUA Donald Trump.

"Aştept ca Germania să respecte angajamentul asumat alături de aliaţii din cadrul NATO", a afirmat Jens Stoltenberg în cursul unei conferinţe de presă organizate la Bruxelles.

"Mă aştept să respecte angajamentul în privinţa cheltuielilor; au transmis Alianţei Nord-Atlantice un plan naţional în care se angajează să majoreze bugetul apărării cu 80% într-un deceniu", a subliniat Stoltenberg, scrie cotidianul Le Figaro, citează mediafax.ro.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a somat în mai multe rânduri ţările membre NATO să majoreze până la nivelul de 2% din PIB bugetele naţionale pentru apărare.

Germania şi Franţa se situează sub acest nivel şi au transmis Statelor Unite că eventualele majorări bugetare pentru apărare ar putea include contribuţiile la sistemul militar european.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu