JD Power a lansat TOPUL celor mai fiabile maşini din anul 2014! Hyundai impresionează, Jeep şi Fiat la capătul opus

Compania de cercetare J.D. Power a publicat rezultatele ediţiei din 2014 a studiului care analizează satisfacţia clienţilor faţă de maşinile noi pe care le-au cumpărat în dependență de problemele pe care le-au înregistrat la mașinile procurate în anul 2014, informează autostrada.md.

Porsche conduce clasamentul, Hyundai depășește mărci ca KIA, BMW, Audi sau Mercedes, iar Mitsubishi, Jeep și Fiat încheie clasamentul pe ultimele poziții.

Consumatorii continuă să lupte cu interfețele și tehnologiile noi montate pe mașini, spunând că sunt prea avansate, potrivit celui mai recent studiu realizat de compania de cercetare J. D. Power.

În general, media numărului de probleme per 100 de vehicule a devenit mai mare cu trei procente, ajungând până la 116 plângeri raportate în primele 90 de zile de la achiziția automobilelor.

Surpriza clasamentului a devenit compania Hyundai, clasată pe cel mai bun loc printrebrandurile globale cu o producție de câteva milioane de automobile anual, cu doar 94 de defecțiuni pentru fiecare 100 de automobile înregistrate în primele 90 de zile. Prin urmare, tocmai trei modele Hyundai au fost premiate pentru fiabilitate, și anume: Accent, Elantra, Genesis!

Printre mărcile premium, Porsche devine pentru al doilea an consecutiv cel mai bun producător, cu doar 74 de defecțiuni pentru fiecare 100 de automobile. Totodată, germanii nu sunt doar cei mai buni printre mărcile premium, ei sunt chiar pe prima poziție a clasamentului. Iar locul 2 și 3 în categoria premium le revine mărcilor Jaguar și Lexus respectiv.

La celălalt capăt al topului se află marca Fiat, cu mai mult de 2 probleme per vehicul (în total: 206 defecțiuni pentru fiecare 100 de mașini).

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu